lauantai 7. toukokuuta 2011

Omat tortillaletut vs. kaupan letut, tilanne 100 - 0

Reseptikansiossani on jo pitkään pyörinyt jostain nappaamani tortillalettujen ohje. Tähän päivään asti olen kuitenkin aina päätynyt kaupan lettuihin. Tästä eteenpäin niin tulee tapahtumaan hyvin hyvin harvoin. Itse tehdyt ovat nimittäin niin paljon parempia. Eikä niitä ole edes vaikeaa tehdä.

Seuraavasta ohjeesta tulee 4-6 paistinpannun kokoista lettua:

2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 1,5 dl vettä

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. LIsää öljy ja vesi sekoittaen samalla. Laita vettä niin paljon, ettei jauhoja jää irralleen, mutta taikina on hyvin kiinteää. Jaa taikina osiin ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot hyvin ohuiksi letuiksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista letut ilman rasvaa. Tortillan alkaessa "kuplia", käännä se.

Ja eikun täytteitä kehiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti